Beter te veel dan te weinig...


Het materiaal dat ik gebruik in de studio is natuurlijk niet hetzelfde materiaal dat ik meesleur op locatie. Een overzicht...

In de studio

Bij studiofotografie komt heel wat kijken! Eén van de belangrijkste aspecten is de belichting.

Ik beschik over 3 studioflitsers van Broncolor. Afhankelijk van het type shoot, worden 1, 2 of zelfs 3 flitsers ingezet. Op de flitser worden licht omvormers bevestigd voor elke keer weer een andere sfeer (grote softboxen, grote paraplu, barndoors, octabox, grids, ...).

Natuurlijk geen foto's zonder camera... In de studio wordt mijn Nikon Z7II (45 megapixels) ingezet in combinatie met de lens 24-70mm, F2.8

De flitsers worden aangestuurd door een zendertje dat bevestigd is op mijn camera.

Een mooie achtergrond mag natuurlijk niet ontbreken.

Voor newborn fotoshoots beschik ik tevens over outfitjes, accessoires (mandjes, bakjes, ...), inbakerdoeken, achtergronddoeken en natuurlijk een 'posing bag' om je baby lekker comfy te installeren.

De kids mogen niet vergeten worden natuurlijk. Leuke krukjes, stoeltjes, fietsjes, ... maken de foto helemaal af.

Ook voor zwangerschapsshoots beschik ik over jurken, zwierige sjaals, ...

Op locatie


Yes, we gaan op pad en ik neem mee...

Natuurlijk... een camera en lens :-). Ik heb steeds 2 camera's op zak (Nikon Z6II en Nikon Z7II). Je kent het wel... wet van Murphy enzo...

Ik neem steevast mijn 24-70mm F2.8 en 70-200mm F2.8 mee. Deze worden elk ingezet in functie van de locatie, gewenste sfeer, ...

In mijn rugzak kan je nog reserve geheugenkaartjes, reserve batterijen, een reportageflitsers, het zendertje voor de reportageflitser en een microvezeldoekje (handig wanneer het Belgische weer zorgt voor regendruppels op het materiaal). Afhankelijk van het type shoot neem ik nog een reserve reportageflitser, statief, lamstatief, reflectiescherm en licht omvormers mee. Ik hoor het je al denken... hoe groot is die rugzak?!? De meeste grote spullen zoals een reflectiescherm, licht omvormers zijn gelukkig opvouwbaar en compact mee te nemen.